Pieno perdirbimo cechas

1994 m –  1996 m. Bariūnų žemės ūkio bendrovė savo lėšomis, panaudodama esamus pastatus, įrengė pieno perdirbimo cechą. Pieno perdirbimo cechas gamina įvairius tradicinius nenugriebto pieno produktus: pasterizuotą pieną, rūgpienį, kaimišką rūgpienį, grietinę, grietinėlę. Be to, gaminami originalūs gaminiai, tai – “Močiutės” varškė, Bariūnų sūris su priedais, biogėrimai “Šaltinėlis”, varškė su bifido bakterijų raugu.

Norėtume išskirti vieną iš gaminamų pieno produktų, tai:

Rauginto pieno gėrimas „Šaltinėlis“ – padidintos biologinės vertės produktas, kurio gamybos technologija parengta KTU Maisto institute. Jo gamyboje kartu naudojami du biologiškai vertingi komponentai: prebiotinės maistinės skaidulos Fibregum ir probiotinės bakterijų Bifidobacterium Bb-12 bei Lactobacillus acidopphilus La-5 kultūros. Tai leido sukurti padidintos biologinės vertės, palankiai žarnyno mikroflorą bei kitas organizmo funkcijas veikiantį, geromis juslinėmis savybėmis pasižymintį sinbiotinį produktą.
Lyginant su tradicinėmis jogurto gamyboje naudojamomis kultūromis, „Šaltinėlio“ gamyboje taikoma raugo mikroorganizmų sudėtis dar ir sudaro sąlygas rauginimo metu susidaryti ne žmogaus organizmui fiziologiškai svetimam D(-), bet naudingam L(+)-pieno rūgšties izomerui susidaryti.

Raugintas pieno gėrimas „Šaltinėlis“ tinka vartoti visiems, besirūpinantiems savo sveikata.

2007m. liepos 24 d. laikraštyje “Kauno diena” KTU Maisto instituto vyresnioji mokslo darbuotoja, mokslų daktarė Meilė Kulikauskienė straipsnyje “Geriau būti alkanam, nei valgyti bet ką” rašė:
“… Pagal parengtą technologiją Bariūnų žemės ūkio bendrovės Pieno cechas pagamino jogurtą su akacijų sakų prebiotinėmis skaidulomis, kurį po pusę litro 20 dienų vartojo šešiasdešimtmečiai vyrai. Per parą su produktu jie gaudavo 13,8 g prebiotinių skaidulų.
Tyrimų rezultatai parodė, kad jogurto su biologiškai vertingu komponentu – prebiotinėmis akacijų sakų skaidulomis vartojimas statistiškai patikimai sumažino gliukozės koncentraciją bei oksiduotų mažo tankio lipoproteinų koncentraciją tirtų asmenų kraujyje. Be skaidulų, produkto sudėtyje esantis pakankamai didelis gyvų bei gyvybingų bifidobakterijų ir kitų pieno rūgšties bakterijų skaičius taip pat rodo jo aukštą biologinę vertę… .”

Mūsų gaminama pieno produkcija
Mūsų gaminama pieno produkcija


Pieno produktų rinka.

Bariūnų ŽŪB pieno perdirbimo ceche pagamintus produktus galima įsigyti:

Kauno mieste (Vytauto pr. 6 b; Vytauto pr. 18; Šilainiuose, Žemaičių g.50; Pramonės g.16 (bazėse); Vilijampolėje, Varnių g.4), bei UAB “Lupra” prekybos tinklo parduotuvėse “Kubas”.

Klaipėdos mieste (Turgaus a.1; Minijos turguje, Minijos g.137; Senajame turguje; Taikos g.80; Vingio g.29a; “Senjorų turgavietėje”, Liepojos g.42).

Šiaulių mieste (turguje“Senasis dvaras”, Vilniaus g.212; “Palydovo turgelis”, Vilniaus g. 100). Taip pat D.Varanavičienės įmonės parduotuvėse  “Minimarket”, bei UAB “Lupra” prekybos tinklo parduotuvėse “Kubas”.

Panevėžio mieste (Klaipėdos g.79c; Tulpių g.52; Ukmergės g.26; Ramygalos g. 85 a.).

Kėdainių mieste (turguje, Josvainių g.25).

Kontaktai:
PPC Direktorius:
Tel. 8 426 48 323

Pardavimų vadybininkai:
Tel. 8 426 48 277,  8 426 48 334,
Tel./faksas 8 426 48 386
El. paštas:

prekyba@bariunai.lt

Kokybės vadybininkė:

Tel. 8 616 54 645
El. paštas: kokybe@bariunai.lt

2009 © Bariūnų žemės ūkio bendrovė | Sukūrė INFORENA